KUTINA NASTAVLJA POTICATI ZAPOŠLJAVANJE


Grad Kutina dodijelio je 210.000,00 kuna bespovratnih sredstava poduzetnicima i obrtnicima sa svog područja, nastavljajući tako praksu poticanja novih zapošljavanja, započetu još 2012. godine. Kroz te potpore Grad utječe i na razvoj poduzetništva i obrta na svom području, odnosno na povećanje broja zaposlenih osoba u tim djelatnostima.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, s poduzetnicima i obrtnicima koji su se javili na poziv Grada za sufinanciranje novog zapošljavanja, samozapošljavanja, potpora za usavršavanje ili dodatno obrazovanja, te sezonsko zapošljavanje u poljoprivredi, potpisao je sporazume o dodjeli  bespovratnih sredstava za tu namjenu. Gradonačelnik je tom prigodom istaknuo kako je na poziv Grada pristiglo 16 zahtjeva za 20 novozaposlenih osoba od toga novozaposlenih 8, samozaposlenih 12 i 9 zahtjeva osoba mlađih od 29 godina.

„U proračunu je za ovu mjeru osigurano 300 tisuća kuna, stoga je vidljivo da je u gradskom proračunu još ostalo sredstva tako da je bitno naglasiti kako će svi koji će tijekom ove godine steći uvjete za sufinanciranje po ovom programu svakako biti dobrodošli, te mogu predati svoju zamolbu u UO za gospodarstvo u zgradi gradske uprave“, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.

Gradonačelnik Zlatko Babić svim poduzetnicima i obrtnicima uputio je riječi zahvale što unatoč svim problemima nastoje zadržati poduzetnički duh, te ostaju u Kutini, za koju se nada da će ponovno biti poželjno mjesto za poduzetnike.

Većinu subvencija ostvarili su mladi poduzetnici, no bilo je tu i onih s dužim poduzetničkim stažom. Svi oni pohvalili su ovakve poticajne mjere Grada, napominjući kako je, u ovim teškim trenucima kada je obrtniku izuzetno teško doći do posla, svaka financijska pomoć uvelike dobrodošla.

„Zahvalan sam gradonačelniku i gradskoj vlasti što su svojim mjerama dosegnuli rješenje pokretanja novog gospodarskog kotača koji će omogućiti nova radna mjesta. Želim vam puno uspjeha u poslu, te da nakon godinu dana poslovanja proširite svoju djelatnost i time prekinete trend praznih lokala kako bi novim radnim mjestima spriječili odlazak mladih iz našeg grada“, istaknuo je Karlo Kabelka, član odbora za gospodarstvo.

 „Sve pohvale i svu podršku ćete dobiti od Grada Kutine i nadam se da ćete nakon tih godinu dana   biti poslodavci koji će se okrenuti novom zapošljavanju, stoga vas pozivamo da nam se i slijedeće godine obratite, zatražite pomoć gdje ćemo vam također omogućiti određene potpore za vaše inicijative“, istaknuo je Hrvoje Krmelić, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, te podsjetio da Grad Kutina provodi niz aktivnosti za potporu i razvoj malog, srednjeg i velikog gospodarstva, a potom i čestitao na hrabrosti i samoinicijativnosti za pokretanje vlastitog poslovanja.

Predmet potpisivanja sporazuma je dodjela bespovratnih sredstava za poticanje novih zapošljavanja, te direktni utjecaj na razvoj poduzetništva i obrta, odnosno povećanje broja zaposlenih na području Grada Kutine u poduzetništvu i obrtu, te u dijelu društvenih i uslužnih djelatnosti/zanimanja, poticanje dodatnog usavršavanja/dodatnog obrazovanja za određena zanimanja definirana zakonskim aktima, kao i kod poslodavca koji imaju potrebu zapošljavanja sezonskih radnika u poljoprivredi.

 Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.