Obilježen Međunarodni dan starijih osoba


Udruga umirovljenika Grada Kutine danas je na gradskom trgu obilježila Međunarodni dan starijih osoba. Otvorio ga je zbor umirovljenika Grada Kutine koji vodi Bruno Zebić, a prisutne umirovljenike tradicionalno je pozdravio predsjednik Udruge umirovljenika Grada Kutine Josip Prajner. 
   

 

Obilježavanju Međunarodnog dana umirovljenika odazvao se i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić koji je s pročelnikom za društvene djelatnosti Andrijom Vdovićem prisustvovao druženju umirovljenika te se pridružio akciji mjerenja šećera i tlaka koja je realizirana u suradnji sa djelatnicama Doma zdravlja Kutina.

   

 

 

 

Uz čestitku svim umirovljenicima uz Međunarodni dan umirovljenika gradonačelnik je najavio projekt izgradnje Doma za starije i nemoćne. Nezaobilazno je to pitanje koje umirovljenici ovom prilikom uvijek postavljaju, budući da je teško bolesnih osoba sve više, a Kutina nema Dom za starije i nemoćne. Podsjećamo da je započeti projekt Doma za starije i nemoćne u ul. Augusta Šenoe koji je trebao graditi privatni investitor Senecta plus, a koji je od Grada Kutine dobio svu moguću podršku, propao zbog financijskih problema investitora.

 

Gradonačelnik je u svom obraćanju umirovljenicima obećao da će za ovog mandata biti rekonstruiran Dom za starije i nemoćne u Domu zdravlja Kutina, te da Grad Kutina na tome radi u suradnji sa Sisačko moslavačkom županijom. «Dogovoreno je da idemo u izradu projektne dokumentacije početkom sljedeće godine, a u sklopu toga izvedbenog projekta s troškovnikom. Dio troškova u omjeru 50:50 uložili bi Grad Kutina i Sisačko moslavačka županija. Dom bi se uredio sukladno potrebnim standardima, što je sigurno bolji i kvalitetniji standard nego što su privatni domovi u Kutini i okolici. Ja se nadam da ćemo taj projekt realizirati u naredne dvije godine. Ne znam sigurno kojim tempom će ići realizacija, ali ono što je sigurno je da od tog projekta neću odustati», rekao je Zlatko Babić. 

 

Umirovljenici su se danas po vrlo lijepom vremenu družili u obližnjim kafićima i usput prekontrolirali svoje zdravlje uz prateće izvedbe zbora Udruge umirovljenika. (gp/ml)

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. rezolucijom 45/106, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.