Održana Skupština Hrvatskih domobrana ogranak Kutina


Hrvatski domobrani ogranak Kutina, 28.travnja 2018. održali su redovnu godišnju Skupštinu na kojoj su nazočili gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, izaslanik župana SMŽ Stjepan Hrasnik, predstavnica Matice Hrvatske ogranak Kutina Katarina Brkić, tajnik središnjice Ivan Tokić, predstavnici ogranaka Slatine, Garešnice, Popovače i Zagreba te predsjednica HDOK-a Marica Rumišek.

Radno predsjedništvo sačinjavali su Robert Krpes, Hrvoje Petranović i Mario Podhraški, a u svom prepoznatljivom i vrlo aktivnom radu, broj članova tijekom 2017.godine u HDOK je znatno povećan i pojačan mladim ljudima što im, kako sami naglašavaju, daje nadu za uspješan rad udruge i u budućnosti.

Predsjednica HDOK-a Marica Rumišek podnijela je Izvještaj o radu udruge kojim navodi aktivan rad tijekom prošle godine poput organizacije tribina Romana Ljeljaka i prikazivanje filma „Huda Jama“. U izvještaju podnose da su nazočili na komemoraciji Kočevski rog, dok su na komemoraciji žrtvama na Bleiburškom polju po treći puta s njima putovali i srednjoškolci koji ovim načinom upoznaju povijest svog naroda.

Također, hodočastili su s 15 srednjoškolaca u Grad Heroj Vukovar gdje su svi zajedno odali počast na Ovčari i groblju.

Nazočili su i komemoraciji u Zrinu, a po povratku su obišli Spomen dom u Bačinu koji je poslije Ovčare najveća masovna grobnica u spomenutom mjestu.

Za plan aktivnosti u tekućoj godini naveli su sudjelovanje na obilježavanju državnih praznika i datuma vezanih uz Domovinski i II. Svjetski rat u suradnji s Gradom Kutinom.

Navedena je i suradnja s ograncima Hrvatskih domobrana i nazočnost komemoracijama koje održavaju te mnoge druge aktivnosti kojima djeluju na širenju domoljublja koje je u ovim teškim trenucima od izuzetne važnosti.

Pozdravnim govorom, svim prisutnima obratio se kutinski gradonačelnik Zlatko Babić te podržao rad udruge HDOK-a ističući njenu važnost i zahvalu za aktivan dosadašnji rad koji će, u suradnji s Gradom Kutinom, se nastaviti i u budućnosti.

 Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.