Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje poziva gospodarske subjekte da se jave na otvoreni postupak javne nabave izvođenja radova sanacije nekonstruktivnih elemenata stradalih u potresu

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje kao naručitelj provodi otvoreni postupak javne nabave izvođenja radova sanacije nekonstruktivnih elemenata u potresu oštećenih obiteljskih kuća na području proglašenja katastrofe odnosno na području Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke i Zagrebačke županije.

Postupak se provodi pod evidencijskim brojem O-G-K-164/21 te je istim predviđena sanacija oko 1.500 kuća prema 30 grupa predmeta nabave, svaka grupa s predvidivih 50 kuća za sanaciju.

S obzirom na specifičnost ovog postupka nabave vezano uz vrstu i opseg radova, a posebno jer se radi o jako velikom broju u potresu oštećenih obiteljskih kuća koje je do početka sezone grijanja potrebno u što većem broju dovesti u funkciju te time obiteljima omogućiti siguran život, za naručitelja je izuzetno bitno ugovaranje izvođenja radova s ponuditeljima koji će moći kvalitetno i u planiranom roku izvesti radove. Kako bi isto bilo moguće naručitelj smatra bitnim da su ponuditelji i po cijenama koje nude sposobni nesmetano isto odraditi.

U tu svrhu naručitelj je pripremio „etalonski troškovnik“, izrađen temeljem provedenih postupaka u okviru pilot projekta za ove radove te koji je usklađen s prosječnim tržišnim cijenama nuđenima u okviru ove vrste radova. „Etalonski troškovnik“ se sastoji od istih stavki kao i troškovnik koji je prilog Dokumentacije o nabavi ali u kojem su upisane „etalonske“ jedinične cijene koje bi trebale poslužiti ponuditeljima kao okvir za nuđenje cijena u postupku.

Iako će posebnu pozornost posvetiti upravo provjeri izuzetno niskih cijena ponude kao i visokih cijena ponude, naručitelj ne obvezuje ponuditelje na nuđenje „etalonskih“ cijena s obzirom da postupak javne nabave odražava tržišno natjecanje, ali iste predstavljaju granicu po kojoj će naručitelj provjeravati ponuđene cijene u odnosu na više ili niže, sve u cilju ujednačenog postupanja te kvalitetnog i pravovremenog izvršenja ugovora iz ovog predmeta nabave.

https://sduosz.gov.hr/vijesti-8/otvoreni-postupak-javne-nabave-izvodjenja-radova-sanacije-nekonstruktivnih-elemenata-stradalih-u-potresu-etalonski-troskovnik/1388

 

Izvor

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.