(VIDEO) Četiri vježbe koje potiču sagorijevanje masnoća

Ovaj trening pomoći će da izgradite mišiće i sagorite salo.

Za dobar trening ne treba vam teretana ni skupa oprema, dovoljne su vježbe s tjelesnom težinom. Ključ je u tzv. “gigantskim setovima”. Ova tehnika je jednostavan, ali istovremeno teška i zahtjeva da odradite tri vježbe zaredom koje ciljaju istu mišićnu skupinu.

Targetiranje iste skupine mišića različitim vježbama tjerate mišić da jače radi po većim opterećenjem. Ova tehnika poboljšava i kondiciju te potiče sagorijevanje masnoća. Bitno je da izvodite setove po principu 3-5 i da vježbe izvodite jednu za drugom bez odmora između. Evo kako bi trening trebao izgledati.

Čučnjevi – 15 ponavljanja

Stanite tako da su vam stopala u širini ramena, a torzo ravan. Na vrhu čučnja zategnite mišiće stražnjice. Ponavljate 15 puta. Obratite pozornost na to da vam kukovi budu paralelni s tlom i da su vam stopala cijela na tlu.

Hodajući iskorak – 10 ponavljanja svakom nogom

Zakoračite jednom nogom, ustabilite se i spustite kao što biste da radite čučanj i to sve dok vam stražnje koljeno ne dotakne tlo. Nakon toga se odgurnite stražnjom nogom u novi iskorak i to ponavljajte dok sa svakom nogom ne napravite po 10 iskoraka.

Bugarski iskorak – 10 ponavljanja svakom nogom

Gornji dio stopala jedne noge postavite na stolac, a s drugom nogom napravite veliki iskorak. Kada ste se namjestili, spustite se kao i kod običnog iskoraka. Stražnja noga mora biti savijena u koljenu cijelo vrijeme, a pokret kontroliran. Prilikom dizanja se otisnite iz pete prednje noge.

Podizanje kukova – 15 ponavljanja

Ramena položite na klupu, a noge neka budu u širini ramena. Trbuh držite stisnutim i polako se stražnjicom spustite. Kada se dižete nazad gore, dižite iz peta i kukova te na vrhu stisnite mišiće stražnjice i držite 2 sekunde, piše Eat this.

Izvor: N1

Foto: Pexels

Autor: Predrag Martinović

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.